Pri rozoberaní starého nákladného auta vybuchla palivová nádrž

21.06.2007 Bardejov

Poprad 20. júna (TASR) - Pri rozoberaní starého nákladného auta neďaleko železničnej stanice v Starej Ľubovni vybuchla dnes popoludní palivová nádrž, pričom sa zranil 46-ročný muž z Malcova v okrese Bardejov.
Utrpel popáleniny prvého až tretieho stupňa na povrchu celého tela. Posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) z košického strediska ho previezla do nemocnice v Šaci.
O nehode informoval TASR hovorca LZZS ATE Pavol Svetoň. Zdôraznil, že na mieste profesionálne zasahovala posádka Rýchlej lekárskej pomoci zo Starej Ľubovne a tamojší hasiči.
Leteckí záchranári pomáhali dnes popoludní aj v oblasti Čierneho Váhu, kde odtrhnutá kladka lesnej lanovky zasiahla dvoch robotníkov. Jedného zranila ľahko, druhého ťažko. Nehoda sa stala v lesnom poraste asi 6 km od dolnej nádrže Prečerpávacej vodnej elektrárne Čierny Váh.
Posádka LZZS ATE z Popradu poskytla zraneným prvú pomoc a 33-ročného Jaroslava V. s ťažkým poranením hlavy, krku a ďalšími zraneniami transportovala do popradskej nemocnice.
 

Vyberte región